maandag 24 november 2008

Laatste: Archer beurt, solo. Nieuw vliegtuig

Hallo hallo,

Afgelopen zaterdag was het zover laatste vlucht met de Archer en ook meteen laatste solo voorlopig. Heb nog 1 nachtsolo maar dat is pas in het Instrument flight rules (IFR) traject. De vlucht ging eerlijk gezegd niet heel relaxed liep niet echt lekker: taxiede naar de verkeerde baan niet echt handig maar ja niks aan te doen gebeurd is gebeurd.

Zaterdag avond eventjes lekker een club bezoeken, non alcoholisch natuurlijk voor mensen onder de 21. Wij rijden op de highway een van de klasgenoten achter het stuur. Ik zag een flitsauto staan langs de kant (staat namelijk groot op de achterkant) en zei dat hij moest remmen. Hij keurig geremd niks aan de hand, maar..... 10 minuten later lekker door kachelen waren al wat aan de late kant!! 70M/h (113km/h) waar 55 was toegestaan met weg werkzaamheden. De afrit op, blauw rode lampen in de achteruitkijkspiegel, best zuur natuurlijk!! Boete nog niet bekend hopen dat het niet een hele dure avond is geworden. De jongens uit mijn klas waarvan de auto total loss is geraakt krijgen meer terug voor de auto dan betaald is toen ze hem over kochten. Weer een typisch Amerikaans.

Ben vandaag begonnen op de Piper Arrow, is een iets gecompliceerder vliegtuig heeft namelijk intrekbaar landingsgestel en de bladhoek van de proppeler is verstelbaar waardoor hij veel efficienter is te gebruiken. Prima allemaal vliegt ook weer eventjes een stuk je harder: 125 Nm/h (231 km/h) merk je weinig van, landen gebeurt met 75Nm/h (139km/h) best snel als je vlak boven de baan hangt maar voor de rest is het weer helemaal genieten!!

Groeten

1 opmerking:

Wim en Sandra zei

Hoi Chris,

fantastische tijd daar als ik het zo lees. Het leven kan heel vervelend zijn. Veel succes met het vliegen in het nieuwe vliegtuig.

Groeten,
Wim